Op zoek naar lilliputter?

 
lilliputter
 
Nederlandse synoniemen van lilliputter, ander woord voor lilliputter.
Toon synoniemen NL. Synoniemen van lilliputter. Puzzelomschrijvingen van lilliputter in het puzzelwoordenboek.: Onnatuurlijk klein mens. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kunt u bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten.
Lilliputter 6 definities Encyclo.
Een lilliputter is een dwerg, een klein mens. In overdrachtelijke zin kan het ook een onbeduidend persoon betekenen. Hoe is dit woord in de Nederlandse taal beland? Gullivers reizen Titelpagina van de eerste editie van Gulliver's' TravelsHet woord lilliputter is ontleend aan de wereldberoemde roman Gullivers reizen uit 1726 van de Ierse schrijver J.
Over dwergen, lilliputters en gewone korte mensen; Iemand moet de kleinste zijn NRC.
Ik keek zover als ik kon naar beneden en ontdekte dat er een menselijk wezen liep, van nog geen zes duim lang, met een pijl en boog in zijn handen en een pijlkoker op zijn rug' Zo beschrijft Gulliver, creatie van Jonathan Swift uit 1726, zijn eerste ontmoeting met de inwoners van Lilliput.
Willem Wever Hoe komt het dat lilliputters zo klein zijn?
Het woord lilliputter is eigenlijk niet het juiste woord voor deze kleine mensen met een groeistoornis dat ook wel dwerggroei of achondroplasie wordt genoemd. Nu is achondroplasie best een lastig woord. En dwerg wordt vaak ook als een scheldwoord gezien in Nederland.
Lilliputter, woord afkomstig uit de roman Gullivers reizen.
Jonathan Swifts roman Gullivers reizen was eeuwenlang erg populair en werd in veel talen uitgebracht. In Engeland, Nederland en diverse andere landen zorgde het boek ervoor dat het woord lilliputter ingeburgerd raakte als synoniem voor kleine mensen. Animatiefilm Gullivers Travels 1939.
FOK.nl cookie-informatie.
Advertentiebedrijven meten het succes van hun campagnes, de mogelijke interesses van de bezoeker en eventuele voorkeuren wil je het geluid uit hebben, heb je de reclameuiting al eerder gezien of moet hij worden weergegeven etc door cookies uit te lezen.
Braziliaanse is meest sexy lilliputter ter wereld Metronieuws.nl. Logo. Pijltje. Pijltje. Views. Views. Likeability of 5. Views. Views. video icon. Likeability of 6. Views. Pijltje. Pijltje. Views. Vi
Onlangs zorgde ze voor ophef toen ze op de buis te zien was terwijl ze in een peuterbadje stond te dansen op Gangnam Style. De aantrekkelijke lilliputter droeg daarbij een weinig verhullend turnpakje. Toegegeven: Lemos ziet er niet verkeerd uit.
Lilliputter Wikikids.
Nu zou je denken dat dit uitbuiting is, maar ze kozen er vaak zelf voor omdat ze geen ander werk wisten te vinden en toch geld voor hun families moesten verdienen. Een lilliputter is niet langer dan 1.50 m. Bij een grotere lengte spreek je gewoon van een lengte beneden het gemiddelde, maar iemand van 1.51 is officieel geen lilliputter.
Dwerg mens Wikipedia.
Een lilliputter is een bewoner van het fictieve eiland Lilliput uit Gullivers reizen 1726 van de Ierse schrijver Jonathan Swift, waar uitsluitend zeer kleine mensen wonen. In 1727, een jaar na de eerste Engelse uitgave, verscheen al een Nederlandse vertaling.

Contacteer ons